Majonez swojski

  • wyświetlono: 478 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Idealny do sałatek, bardzo prosty w wykonaniu... Wprost wyśmienity

  • 5min

Składniki

2 jajka
3 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki soli
0,5 szklanki oleju + ok. 0,75szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Majonez swojski

  • 1. 1. Jajka, musztardę, olej (0,5szkl) oraz sól zmiksować na dużych obrotach.
    2. Gdy zacznie gęstnieć wlewać resztę oleju ciągle miksując (tyle aby majonez był odpowiednio gęsty).
    3. Można doprawić według swojego uznania.

Porady

Do majonezu polecam olej Kujawski oraz musztardę sarepską firmy Kamis.

Jeżeli jest za mało kwaśny należy dodać trochę octu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylamajoneztanieekologiczneswojskie

Komentarze

Podobne przepisy

image-1uapb6d

Dodane przez: KORAL

A'la tatar z buraków

Jutro pierwszy dzień wiosny, proponuję...

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...

Roladki z tortilli z szynką i serami

Dodane przez: juchab

Roladki z tortilli z szynką, rukolą i serami

Wariacja na temat rukoli i jej...

„Kanapka” pomidorowo – szparagowa z mozzarelą

Dodane przez: Gregorhspeed

„Kanapka” pomidorowo – szparagowa z mozzarelą

Lubicie mozzarellę ? Jeśli tak,...

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Dodane przez: Maggi79

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Jajka można podawać na wiele sposobów....

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: zzewa

Jajka faszerowane łososiem

Lekka przymiarka do zbliżających...