Diabelska sałatka

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Dla alergików... Bez mleka, jajek, orzechów i soi

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
    1 cebula
    1 papryka zielona + 1 czerwona
    2 ząbki czosnku
    ogórek zielony
    1 czerstwa kajzerka
    150 ml oliwy z oliwek
    3 łyżki octu winnego
    1 papryczka chili
    2 szklanki wody mineralnej
    szczypta cukru, sól, pieprz

Diabelska sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć, obrać pomidory (wcześniej sparzone), ogórka i cebulę.
  • 2. Usunąć nasiona z papryki i ogórka.
  • 3. Pokroić na kawałki warzywa.
  • 4. Zmiksować je z czosnkiem, octem, chili, cukrem, oliwą, wodą i namoczoną w wodzie i odciśniętą wcześniej bułką.
  • 5. Doprawić, włożyć na 3 godz do lodówki.

Porady

Najlepiej podawać z bagietką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy