Łososiowe spiralki

5 (1 ocen)

  • 20 min

W takim kształcie to i dzieci chętnie zjedzą :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg fileta z łososia - część bardziej płaska
    1 rozbełtane jajko
    mąka do obtoczenia wymieszana z odrobiną soli i białego mielonego pieprzu
    olej do smażenia wymieszany pół na pół z masłem
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Przystawki

Łososiowe spiralki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1k6ngkd 1. Cieńszą część z fileta pokroić wdłuż na dość cienkie plastry szer ok.1,5 cm., skropić sokiem z cytryny, posolić i posypać pieprzem.
    Zwinąć w roladki ( ślimaczki ), spiąć z dwóch stron wykałaczkami.
    Obtoczyć w jajku i mące, smażyć krótko do zrumienienia.
    Podać wg własnego gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować