Łosoś w cieście francuskim z pieczarkami

  • wyświetlono: 3374 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne i łatwe w przygotowaniu:)

Nemi-Habibi
  • 50min

Składniki

2 filety z łososia
Ciasto francuskie
15 dag pieczarek
Cebula
2 ząbki czosnku
Natka pietruszki
Cytryna
Jajko
Przyprawy (pieprz, zioła prowansalskie, oregano, bazylia)

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś w cieście francuskim z pieczarkami

  • 1. Łososia doprawiamy do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczarki kroimy i przesmażamy z czosnkiem i cebulą. Pod koniec dodajemy przyprawy oraz pietruszkę.
  • 2. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i układamy na nim łososia. Na rybę kładziemy pieczarki, ciasto zwijamy, boki chowamy pod spód.
  • 3. Ciasto smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok. 30 min w 180 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiłosośzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xn83fx

Dodane przez: jull13

Łosoś w cieście francuskim

Duże, pieczone pierogi nadziewane...

Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Dodane przez: migotka28

Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Pyszny rozpływający się łosoś pod...

Łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: RedakcjaPP

Łosoś w cieście francuskim

Łososia można podawać na ciepło...

Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

Dodane przez: bronislawa70

Łosoś ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim

Oryginalne i wykwintne danie z...

Indyk w cieście francuskim z pieczarkami

Dodane przez: Goszka

Indyk w cieście francuskim z pieczarkami

Alternatywa dla kotleta z pieczarkami.

Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Dodane przez: e-jola1

Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Pyszne i zdrowe danie w kilka chwil

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE