Łosoś pod pierzynką jabłkowo-porową

0 (0 ocen)

Bardzo pasują do tego pieczone ziemniaczki

Składniki:

  • 500g mrożonego łososia (4 porcje)
    2 marchewki
    ½ cebuli
    Biała część pora (około 10cm)
    2 jabłka
    Oliwa z oliwek
    Cytryna
    Sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pod pierzynką jabłkowo-porową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia rozmrozić. Skropić go sokiem z cytryny, posypać pieprzem i solą.
  • 2. Marchewki pokroić w krążki, podgotować w lekko osłodzonej wodzie.
  • 3. Cebulę i pora drobno pokroić, następnie poddusić na oliwie z oliwek, aby zmiękły.
    Jabłko pokroić w drobną kostkę i dodać je do przestudzonej cebulki z porem, doprawić słodką papryką.
  • 4. Łososia posmarować niewielką ilością masła, ułożyć na foli aluminiowej. Na wierzch dać pierzynkę jabłkowo-porową, dodać marchewki. Następnie szczelnie zawinąć wszystko z folię i zapiekać w piekarniku nagrzanym do około 180’C, przez około 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Łosoś Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować