PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Łosoś pod pierzynkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/50/60303d2f7d4bde08254f8b395c1c0acf97686c26.jpeg24671629http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/losos-pod-pierzynka-2
20 dag łososia wędzonego
30 dag mrożonego szpinaku
3 jajka
30 dag twarożku
3 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
3 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Łosoś pod pierzynką
1.
Białka posolić i ubić.Dodać żółtka,a następnie mąkę.Dokładnie wymieszać.
2.
Szpinak rozmrozić,odsączyć i odcisnąć nadmiar wody.Doprawić czosnkiem,solą i pieprzem.
3.
Blachę 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową. Piec 15-20 min w temp.180'.Wystudzić.
4.
Twarożek połączyć z czosnkiem,jogurtem,solą i pieprzem.Masa nie może być zbyt rzadka.Wyłożyć połowę twarożku na ciasto szpinakowe,rozłożyć łososia i przykryć resztą twarożku.Udekorować szczypiorkiem.Schłodzić w lodówce.Kroić niewielkie kawałeczki.
5.
Inspiracja:Mój własny przepis.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze