Łosoś pod pierzynką

  • wyświetlono: 2039 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Ciekawie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje.

Logo czarne 800 i 150

Składniki

20 dag łososia wędzonego
30 dag mrożonego szpinaku
3 jajka
30 dag twarożku
3 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
3 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś pod pierzynką

  • 1. Białka posolić i ubić.Dodać żółtka,a następnie mąkę.Dokładnie wymieszać.
  • 2. Szpinak rozmrozić,odsączyć i odcisnąć nadmiar wody.Doprawić czosnkiem,solą i pieprzem.
  • 3. Blachę 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową. Piec 15-20 min w temp.180'.Wystudzić.
  • 4. Twarożek połączyć z czosnkiem,jogurtem,solą i pieprzem.Masa nie może być zbyt rzadka.Wyłożyć połowę twarożku na ciasto szpinakowe,rozłożyć łososia i przykryć resztą twarożku.Udekorować szczypiorkiem.Schłodzić w lodówce.Kroić niewielkie kawałeczki.
  • 5. Inspiracja:Mój własny przepis.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszpinakser biały

Komentarze

Podobne przepisy

Jajko pod pierzynką

Dodane przez: adela7

Jajko pod pierzynką

Pyszne i szybkie śniadanko

Ziemniaki pod pierzynką

Dodane przez: szynszyla

Ziemniaki pod pierzynką

Zawsze jest dylemat co zrobić z...

śledź

Dodane przez: malina99

Śledź pod pierzynką

Śledź idealny na rodzinne spotkania...

ŚLEDZIK NA KAŻDĄ OKAZJĘ:)

Dodane przez: Barbara Ornat

ŚLEDZIK POD MARCHEWKOWO-BURACZANĄ PIERZYNKĄ

Przepis ten zachowałam z mojego...

Dodane przez: wybitna

Pomidory pod pierzynką

Szybkie ale efektowne i smaczne...

Pomidory pod pierzynką

Dodane przez: szopenka27

pomidory pod pierzynka

przepis w sam raz na grilla

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE