Pierś z kurczaka pod porową pierzynką

5 (184 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gdy znudziły się Wam zwykłe piersi z kurczaka, proponuję przyrządzić je w zupełnie nowej odsłonie, czyli z porem.
Bardzo prosta i bardzo szybka potrawa a jaka smaczna.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg piersi z kurczaka
    • 20 dag pieczarek
    • 1 por ( biała końcówka)
    • 20 dag sera żółtego
    • Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu
    • Kostka rosołowa
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka pod porową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. 1. Mięso kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy solą.
    2. W naczyniu rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.
  • mięso 2. 3. Następnie takiej marynacie moczymy mięso.
    4. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • pieczarki 3. 5. Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.
  • sos 4. 6. Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    7. Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • pieczarki 5. 8. Na mięso wykładamy pieczarki.
  • por 6. 9. Następnie układamy pora.
  • sos 7. 10. Polewamy sosem
  • ser 8. 11. Na koniec posypujemy serem.
  • potrawa 9. 12. Zapiekamy 35 minut w 180˚C
    13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować