Łódeczki z cukinii zapiekane z jajkiem

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Pyszna, lekka i szybka przekąska z cukinii zapiekanej z jajkiem. Idealna na różne imprezy czy spotkania towarzyskie jak również na ciepłą kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    4 jajka
    Sól pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie do smaku
    Szczypiorek, pomidorki koktajlowe do dekoracji
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Cukinia faszerowana

Łódeczki z cukinii zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj przekrój na pół, usuń pestki.
    Połówki cukinii ułóż w naczyniu żaroodpornym lub blaszce , dno posmaruj olejem . Cukinię posyp solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Do środka każdej połówki wbij delikatnie jajko.
  • 2. Cukinię z jajkiem zapiekaj około 20 minut w temperaturze 190 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować