Letnie muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Ubić masło z cukrem i wanilią na białą i puszystą masę. Dodawać jajko, cały czas dokładnie miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitego masła dodawać w krótkich odstępach czasu, po łyżce, mąkę z proszkiem, naprzemian z mlekiem, w międzyczasie miksować mikserem na średnich obrotach.
Ciasto nałożyć do 6 papierowych papilotek umieszczonych w blaszce z wgłębieniami. Ciasto będzie zajmować ponad połowę objętości papilotki.
Do każdej babeczki wciskamy po 3 maliny. Piec przez ok. 25 minuty.
Babeczki studzimy. Następnie przygotowujemy krem, śmietanę kremówkę mieszamy z bita śmietana w proszku na sztywno. Dodajemy 10 malin i delikatnie mieszamy łyżka. Krem nakładamy szprycą.
Komentarze