Letnia sałatka do obiadu z młodej kapusty i ogórka małosolnego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Młoda kapusta króluje, a jej liście są delikatne i słodkie. Kapusta doskonale nadaje się na sałatkę. Ogórek małosolny i koperek podkręcają smak. Taka sałatka jest pyszna.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    2 małe młode marchewki
    2 ogórki małosolne
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju lnianego
    2 łyżki sosu spod ogórków małosolnych ( ma delikatny smak czosnku )
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka do obiadu z młodej kapusty i ogórka małosolnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści. Poszatkować, pokroić w grubsze kawałki. Przepłukać na sicie i odwirować. Przełożyć do salaterki i delikatnie pognieść ręką. Dodać marchewki starte na tarce na grubych oczkach oraz pokrojone w półplasterki ogórki małosolne. Dodać pokrojony koperek, olej lniany, sos spod ogórków i pieprz czarny świeżo mielony oraz sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa. Smacznego.

Porady

Można dodać miód, jeśli ktoś lubi bardziej słodką sałatkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta Ogórek Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować