Letnia sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos:
śmietanę mieszamy z sokiem z jednej cytryny i doprawiamy cukrem według uznania około 1,5 łyżeczki. Nie powinno być zbyt kwaśne ani za słodkie.
(Zawsze doprawiam na wyczucie :))
Przygotowanie sałaty:
Sałatę dobrze opłukać i osuszysz. Jajko ugotować na twardo. Następnie sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, a koperek posiekać. Na dość dużym talerzu układać porwaną wcześniej sałatę, dodać rzodkiewkę. Jajko zetrzeć na tarce, posypując wierch sałaty. Oblewamy wcześniej przygotowanym sosem i na koniec posypujemy koperkiem.
Naprawdę polecam!
Porady
Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem :-).
Komentarze