LECZO JARSKIE Z BOBEM

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

.Bardzo dobre leczo zarówno na ciepło jak i na zimno jako sałatka lub jako dodatek do mięs z grilla.Polecam.

Składniki:

  • 0,50 kg. bobu
    8 ząbków czosnku
    2 ogórki małosolne
    1 pomidor
    2 marchwie
    2 łyżki masła
    koperek,natka pietruszki,sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,ostra papryka mielona do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo jarskie z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo jarskie z bobem 1. Bób ugotować al.dente w osolonej wodzie z dodatkiem 4 ząbków czosnku i kilku gałązek koperku,odcedzić i usunąć łupinki.
    Marchew pokroić w talarki,ogórki w pół plasterki,pozostały czosnek w zapałkę,pomidor w ćwierć talarki.
  • leczo jarskie z bobem 2. Na patelni rozgrzać masło,zeszklić marchew z czosnkiem.
  • leczo jarskie z bobem 3. Dodać ogórki,pomidory i chwilę smażyć.
  • leczo jarskie z bobem 4. Wsypać bób i smażyć do czasu odparowania wody,przyprawić do smaku przyprawami,wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki,wymieszać,
  • leczo jarskie z bobem 5. Przełożyć na półmisek,ozdobić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować