Jarskie bułki

0 (0 ocen)

Idealne smakują z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • ciasto:
    50 g drożdży
    po pół szklanki ciepłego mleka i wody
    3 łyżki cukru
    pół kostki margaryny
    jajko
    odrobina soli
    4,5 szklanki mąki
    farsz:
    5 jajek ugotowanych na twardo
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    rozmaryn, sól, czosnek granulowany
    białko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jarskie bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozkruszamy w mleku i wodzie., dodajemy cukier i sól. Odstawiamy na 30 min. Margarynę roztapiamy, dodajemy, wbijamy jajko, mieszamy. delikatnie wsypujemy mąkę, wyrabiamy. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce.
  • 2. Jajka kroimy w grubą kostkę, szatkujemy szczypiorek, doprawiamy, mieszamy z majonezem.
  • 3. Odrywamy niewielkie kawałki ciasta, rozpłaszczamy nadziewamy, zlepiamy formujemy kulkę.
  • 4. Smarujemy białkiem, pieczemy ok 30 min w 180 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować