• 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W porze wakacji mój ogródek jest pełen warzyw. Dzięki temu mogę przygotować pyszne leczo.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 cukinie
    - 200 g pomidorów
    - 200 g pomidorków koktajlowych
    - 2 cebule
    - 2 zielone papryki
    - 2 czerwone papryki
    - 2 ząbki czosnku
    - słoiczek koncentratu pomidorowego
    - 2 łyżeczki słodkiej papryki
    - ½ łyżeczki ostrej papryki
    - 1 kg kiełbasy
    - vegeta, sól, pieprz
    - oliwa z oliwek do smażenia
    - 2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki i cukinię pokrój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Wszystko wrzuć do garnka, wlej ½ szkl. wody, 5 łyżek oliwy i duś na wolnym ogniu przez 40 minut.
  • 2. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij na patelni i wrzuć do garnka.
  • 3. Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na patelni, wrzuć do gotujących się warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku przyprawami.
  • 4. W słoiczku roztrzep mąkę wymieszaną z ¼ szkl. zimnej wody. Wlej do leczo i gotuj przez chwilkę.

Porady

Najczęściej podaje je z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować