Łazanki z kapustą kiszoną , mięsem wieprzowym i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczne ,pożywne danie obiadowe -polecam

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 dag makaronu do łązanek
    1 kg kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki
    około 60 dag zmielonej łopatki wieprzowej
    8-9 sztuk pieczarek
    1 cebula
    3 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    suszona natka
    zielona natka pietruszki
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łazanki z kapustą kiszoną , mięsem wieprzowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Kapustę kiszoną wraz z ziarnami ziela i liści laurowymi, zalać litrem zimnej wody i ugotować do miękkości.
    Pieczarki i cebulę posiekać , zeszklić na oliwie.
    Mięso udusić na oliwie.
    Ugotowaną ostudzoną kapustę lekko odcisnąć ,pokroić nożem.Do kapusty dodać pieczarki z cebula i usmażone mięso, doprawić do smaku .
    .Na koniec wymieszać wszystko z makaronem łazankowym,,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Kapusta kiszona Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować