400 dag makaronu do łązanek
1 kg kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki
około 60 dag zmielonej łopatki wieprzowej
8-9 sztuk pieczarek
1 cebula
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
suszona natka
zielona natka pietruszki
oliwa do smażenia
Łazanki z kapustą kiszoną , mięsem wieprzowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Kapustę kiszoną wraz z ziarnami ziela i liści laurowymi, zalać litrem zimnej wody i ugotować do miękkości.
Pieczarki i cebulę posiekać , zeszklić na oliwie.
Mięso udusić na oliwie.
Ugotowaną ostudzoną kapustę lekko odcisnąć ,pokroić nożem.Do kapusty dodać pieczarki z cebula i usmażone mięso, doprawić do smaku .
.Na koniec wymieszać wszystko z makaronem łazankowym,,
smacznego.
Komentarze