Łazanki z kapustą

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

szybko i tanio

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • słoik litrowy kiszonej kapusty
    50 dag dobrej kiełbasy
    40 dag łazanek
    2 cebule
    estragon - pół łyżeczki
    kminek mielony - 1 płaska łyżeczka
    przyprawa do bigosu - 1 płaska łyżeczka
    cząber - pół łyżeczki
    papryka ostra - pół łyżeczki
    tymianek - pół łyżeczki
    gałka muszkatałowa - 1 płaska łyżeczka
    pieprz czarny - 1 płaska łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łazanki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łazanki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  • image-13xjfb1 2. Cebule pokroić i podsmażyć na złot kolor.
  • image-1l01g9c 3. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą
  • 4. Gotować kapustę przez 15 min, odcedzić i ponownie zalać wrzątkiem i dalej gotować 15 min. Odsączyć wodę i pokroić kapustę na drobniejsze kawałki.
  • 5. Dodać ugotowaną kapustę do kiełbasy i cebuli i wszystkie przyprawy i dalej smażyć, na końcu dodać łazanki, smażyć jeszcze 5 min.

Porady

Ciekawy smak mają z rydzami ze słoika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa Makaron Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować