Łatwe zrazy z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i łatwa do przygotowania odmiana zrazów, tym razem z mięsa mielonego z wieprzowej wieprzowej........SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka mielona 1 kg, jajka 2 sztuki "M", pieprz mielony 1 łyżeczka, sól czosnkowa 1 łyżeczka, tarta bułka 4-5 łyżek, smalec 1/2 kostki, kostka rosołowa 2 sztuki, woda 5 szklanek

    boczek wędzony 20 dag, cebula 1 sztuka, ogórek kiszony 1 sztuka, musztarda sarepska

    mąka pszenna 1 szklanka-do obsypania i reszta do sosu, śmietana 12% 100 gram, woda 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łatwe zrazy z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łatwe zrazy z mięsa mielonego 1. Mielone mięso włożyć do miski, dodać jajka, pieprz mielony, bułkę tartą, sól czosnkową i kilka minut ręką dobrze wyrabiać na kleistą masę.

    Pokroić na kawałeczki boczek wędzony, kiszony ogórek, cebulę, dłonie posmarować olejem, sporą porcję mięsa na dłoni rozpłaszczyć, dodać po kawałku boczku, ogórka, cebuli, 1/2 łyżeczki musztardy, uformować owalne zrazy.
  • łatwe zrazy z mięsa mielonego 2. Zrazy obtaczać w mące pszennej, kłaść na gorący smalec w garnku i z każdej strony mocno zrumienić, dolać wody, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem na mniejszym ogniu gotować z 30 minut.
  • łatwe zrazy z mięsa mielonego 3. Zrazy wyjąć z garnka na talerz, wsypać pieprz mielony, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać do wywaru i mieszać do zagęszczenia sosu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować