Zrazy z mięsa mielonego

4.49 (181 ocen)

Odmiana dla tradycyjnych zrazów

Składniki:


  • Składniki :

    500g mielonego mięsa wieprzowego,
    szynka wędzona w plasterkach,
    cebula,
    czerwona papryka,
    ogórki kiszone,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    2 ząbki czosnku,
    3-4 łyżki mąki,
    olej do smażenia,
    bulion,
    2 łyżki śmietany 18%.
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przełóż do miski. Wsyp sól, pieprz, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrób dokładnie masę. Na blacie połóż kawałek foli spożywczej. Wyłóż mięso i uformuj prostokąt. Potnij nożem na 6 części. Na każdy mały prostokąt połóż szynkę, kawałek cebuli, ogórka i papryki. Zawiń mięso jak roladkę. Każdego zraza obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Wlej bulion i duś 10-15 minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować