Łaciate naleśniki z serkiem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, mleko, wodę, olej, jajka oraz sól mieszamy za pomocą miksera. Następnie dzielimy ciasto na dwie równe połowy i do jednej z nich dodajemy kakao wraz z cukrem.
2. Smażymy naleśniki na patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu. Wylewamy miarkę ciasta białego, rozprowadzamy częściowo po powierzchni patelni manewrując nią. Na patelnię dolewamy część ciasta czarnego, tworząc dowolny wzorek.
3.Smażymy z obydwu stron do momentu zarumienienia.
4.Łączymy wszystkie składniki farszu ze sobą i rozgniatamy widelcem. Nakładamy po jednej łyżce twarożku na każdego naleśnika i składamy lub zawijamy ulubionym sposobem.
Porady
Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego!
Komentarze