naleśniki budyniowe z serkiem mascarpone

4.5 (185 ocen)

Polecam, są przepyszne.

Składniki:

  • Na ciasto naleśnikowe:
    • 3 jajka
    • 3 łyżki cukru
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki oleju
    • 400 ml mleka
    • 3 budynie śmietankowe bez cukru (po 35 g każdy)
    • szczypta soli
    • olej do smażenia

    na nadzienie:
    • 250 dag chudego twarogu
    • 200 dkg serka mascarpone
    • łyżka cukru pudru
    dodatkowo: polewa toffi do dekoracji.

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki budyniowe z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: jajka ubić z cukrem i szczyptą soli. Nie przerywając ubijania dodać mleko, olej i mąkę wymieszaną z budyniami. Ciasto będzie rzadkie.
    Nadzienie: twaróg połączyć z mascarpone i cukrem pudrem, dokładnie wymieszać.

    Naleśniki smażyć na małej ilości oleju. Na środek każdego dać masę serową i zwinąć. Udekorować polewą toffi.

Porady

Przepis na 8 sztuk

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować