Kuskus z warzywami i paluszkami surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać ze skórek i pokroić na 4 części, małe pozostawić w całości. Cebulę i czosnek obrać z łupin, posiekać na drobno.
2.Rozgrzać trochę oleju na patelni, wrzucić cebulę i czosnek i zeszklić. Dodać cukinię i pieczarki. Dusić na średnim ogniu do miękkości warzyw.
3.Paluszki surimi pokroić w 0,5cm plastry i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Dodać musztardę i przyprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą i słodką papryką. Całość posypać suszoną pietruszką.
4.Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem warzywnym i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Gotowy kuskus podawać z mieszanką warzyw z surimi.
Komentarze