Kuskus z warzywami i paluszkami surimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie na upały. Lekkie, zrobione w mig i pełne egzotycznych aromatów. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    250 gr. pieczarek
    1 cebula
    2 małe ząbki czosnku
    125 gr. paluszków surimi
    1 łyżka musztardy grillowej
    1 łyżeczka suszonej pietruszki
    Pieprz ziołowy, sól, słodka papryka do smaku
    1 szk. kaszy kuskus
    1 szk. bulionu warzywnego (może być z kostki)
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paluszki

Kuskus z warzywami i paluszkami surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać ze skórek i pokroić na 4 części, małe pozostawić w całości. Cebulę i czosnek obrać z łupin, posiekać na drobno.
  • 2. Rozgrzać trochę oleju na patelni, wrzucić cebulę i czosnek i zeszklić. Dodać cukinię i pieczarki. Dusić na średnim ogniu do miękkości warzyw.
  • 3. Paluszki surimi pokroić w 0,5cm plastry i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Dodać musztardę i przyprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą i słodką papryką. Całość posypać suszoną pietruszką.
  • 4. Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem warzywnym i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Gotowy kuskus podawać z mieszanką warzyw z surimi.

Porady

Składniki podane na 2 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kuskus Pieczarki Surimi (paluszki krabowe)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Egzotyczna Obiad

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Jajka z paluszkami surimi

To może cię zainteresować