Kurkowe klopsiki w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Klopsiki z dodatkiem świeżych kurek w sosie pomidorowym .Pasuje do ziemniaków i ryżu .

  • 15 min

Składniki:

  • 50 dag mięso mielone,
    15 dag kurki świeże,
    1 cebula,
    jajko,
    2 łyzeczki musztardy,
    pieprz biały
    Sól,
    papryka słodka,
    1 słoiczek przecieru pomidorowego
    cukier,
    1 kostka bulionu warzywnego
    1/2 szt śmietany,
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurkowe klopsiki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki obieramy oczyszczamy i obgotowujemy. Następnie studzimy i kroimy drobno. Zimne kurki dodajemy do mięsa. Cebulę siekamy dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą pieprzem,musztardą i papryką . Dodajemy jajko. Dobrze mieszamy .Odstawiamy na chwilę.
  • 2. Formujemy kulki ,obtaczamy w mące i wrzucamy na gotujący się bulion warzywny . Gotujemy. Ugotowane kulki wyciągamy z bulionu . Do bulionu dodajemy przecier pomidorowy zagotowujemy. Doprawiamy sola i cukrem ,aby przełamać kwaśny smak.Zaciągamy śmietaną z mąką .
  • 3. Doprawiamy pieprzem. Wkładamy z powrotem kulki zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować