kurki w słonej zalewie

4.5 (169 ocen)

na zimę, do sosów lub jajecznicy.

Składniki:

  • ok 2 kg kurek

    zalewa sól i woda
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kurki w słonej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić, dobrze umyć i gotować ok. 15 minut, wystudzić.
    zalewa:
    na każdy litr wody dodać łyżkę soli ( na tą ilość ja robiłam zalewę z 1,5 litra )
    Kurki przełożyć do słoików, zalać wcześniej przygotowaną zalewą, zakręcić. Pasteryzować 2 razy. Pierwszego dnia godzinę, drugiego 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować