Kurki w maśle

4.5 (190 ocen)

  • 10 min

Przygotowanie nie zabiera dużo czasu

  • 10 min

Składniki:

  • 20 dag kurek
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurki w maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czyste grzyby 1. Dokładnie czyścimy kurki i myjemy pod bieżącą wodą.
  • smażone kurki 2. W rondelku roztapiamy masło,wrzucamy kurki,oprószamy solą i pieprzem.Smażymy,ciągle mieszając ok.7 minut tak,aby wyparowała cała woda.

Porady

Podane składniki to porcja dla jednej osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować