PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874JABŁECZNIK NA KRUCHYM SPODZIEhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/64/5636379ea7b3f266c4baa34a8f2c6428efb99c69.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jablecznik-na-kruchym-spodzie
1.
DO MISKI WKŁADAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO,UGNIATAMY I FORMUJEMY KULĘ.CIASTO WKŁADAMY NA PÓŁ GODZINY DO LODÓWKI,ZAWINIĘTE W FOLIĘ.PO SCHŁODZENIU KROIMY KULĘ W PLASTRY I WYKŁADAMY JE NA NATŁUSZCZONĄ BLACHĘ.UGNIATAMY PALCAMI SPÓD CIASTA.PIEC W GORĄCYM PIEKARNIKU OK.5 MINUT.
2.
OBRANE JABŁKA KROIMY W KOSTKĘ I SMAŻYMY NA SUCHEJ PATELNI,DODAJĄC CUKIER I CYNAMON.SMAŻYMY,AŻ ZMIĘKNĄ.UKŁADAMY NA LEKKO PODPIECZONYM SPODZIE I PIECZEMY 15 MINUT.PO TYM CZASIE MOŻEMY NAŁOŻYĆ GÓRNĄ WARSTWĘ.
3.
UBIJAMY BIAŁKO.OSOBNO UBIJAMY ŚMIETANĘ Z CUKREM I ŚMIETAN-FIXEM.DO UBITEJ ŚMIETANY DODAJEMY MĄKĘ I PIANĘ,CHWILĘ MIKSUJEMY.NAKŁADAMY NA GORĄCE CIASTO I PIECZEMY JESZCZE 30 MINUT.
4.
MISECZKĘ Z POŁAMANĄ CZEKOLADĄ WKŁADAMY DO GORĄCEJ WODY,MIESZAMY,AŻ SIĘ ROZPUŚCI.JAK CIASTO PRZESTYGNIE,POLEWAMY ŁYŻECZKĄ,CIENKIMI STRUŻKAMI.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze