Kilka prostych składników sprawia, że powstaje nam pyszny i sycący obiad. Aromatyczny kurczak, chrupiące warzywa, słonawy ser i smaczna kasza - rewelacja!
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 filet z piersi kurczaka
2 papirusy do kurczaka z ziołami i czosnkiem
0,5 szklanki kaszy jaglanej
Sól
Pieprz
1 ogórek
5 rzodkiewek
½ czerwonej papryki
100 g sera feta
Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, solimy, przekładamy kaszę. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Filet z piersi kurczaka kroimy w 2 cm plastry. Układamy w papirusie, smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju). Paprykę, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry. Mięso układamy na ugotowanej ciepłej kaszy, po brzegach talerza rozkładamy warzywa i ser, w środku kurczaka.
Komentarze