Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kilka prostych składników sprawia, że powstaje nam pyszny i sycący obiad. Aromatyczny kurczak, chrupiące warzywa, słonawy ser i smaczna kasza - rewelacja!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    2 papirusy do kurczaka z ziołami i czosnkiem
    0,5 szklanki kaszy jaglanej
    Sól
    Pieprz
    1 ogórek
    5 rzodkiewek
    ½ czerwonej papryki
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, solimy, przekładamy kaszę. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Filet z piersi kurczaka kroimy w 2 cm plastry. Układamy w papirusie, smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju). Paprykę, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry. Mięso układamy na ugotowanej ciepłej kaszy, po brzegach talerza rozkładamy warzywa i ser, w środku kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować