Kurczak w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy do miękkości
w lekko osolonej wodzie
z dodatkiem oleju, a następnie
odcedzamy. Nie hartujemy.
Płatki migdałów prażymy na
suchej patelni. Koperek myjemy,
osuszamy i siekamy.
2.Mięso myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem i kroimy
na 4 części. Kostkę mieszamy
z oliwą i nacieramy
mięso. Smażymy z obu stron na suchej patelni. Wyjmujemy
i kroimy w kostkę.
3.Sos: masło roztapiamy,
a następnie mieszamy z mąką.
Wlewamy mleko, śmietankę
i sok z cytryny. Gdy sos
zacznie się gotować, wsypujemy
koperek. Doprawiamy
solą i pieprzem. Mieszamy.
4.Makaron wykładamy na
talerze. Polewamy sosem.
Kładziemy mięso i posypujemy
płatkami migdałów.
Komentarze