Kurczak w octowej zalewie

0 (0 ocen)

  • 45 min

prosta potrawa zachwyci każdego

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    sól
    bułka tarta
    jajko

    Zalewa
    1 litr wody
    3 duże cebule
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 liscie laurowe
    5 łyżek cukru
    1 łyżka soli
    kilka ziaren pieprzu
    1/2 szkl octu
    1 mały koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczak w octowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż a potem na wieksze płaty (jak rybę), osolić\
    obtoczyć w bułce tartej-jajku i jeszcze raz w bułce
    usmażyć na oleju
    Z podanych składników ugotowac zalewę .
    Zalać wczesniej usmażonego kurczaka, po wystygnięciu zalewy włożyć do lodówki na min 24 h
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować