KURCZAK W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SOCZYSTY KURCZAK PODLEWANY CZARNA HERBATĄ.SEKRET MOJEJ BABCI :))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1 KURCZAK
    -2 ZĄBKI CZ0SNKU
    -1 ŁYŻECZKA CZERWONEJ PAPRYKI
    -1 ŁYŻECZKA MAJERANKU ,SOLI ,,LUBCZYKU
    -1/2 ŁYŻECZKI PIEPRZU
    -2-3 ŁYŻKI OLIWY
    -2 TOREBKI CZARNEJ HERBATY
    -2-3 ŁYŻKI ŚMIETANY 18 LUB JOGURT NATURALNY
    -2 ŁYŻKI MĄKI
    -MAGI DO SMAKU
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-014k7b9 1. -KURCZAKA KROIMY NA KAWAŁKI LUB KUPUJEMY PIERŚ Z KURCZAKA I 2 UDKA
    -ROBIMY MARYNATE :
    -DO POJEMNIKA PRZECISKAMY CZOSNEK DODAJEMY SÓL,PIEPRZ,PAPRYKĘ,MAJERANEK,LUBCZYK,OLIWĘ
    -WKŁADAMY DO NIEJ KURCZAKA MIESZAMY I WKŁADAMY NA NOC DO LODÓWKI
  • 2. -KURCZAKA WKŁADAMY DO PIEKARNIKA RAZEM Z MARYNATĄ
    -CZARNĄ HERBATĘ PARZYMY I PODLEWAMY KURCZAKA
    -PIECZEMY W TEM .180-200 ST.
    -DO PODLEWANIA KURCZAKA UŻYWAMY CZARNEJ HERBATY
    -MIĘSO BĘDZIE PIĘKNIE ZARUMIENIONE I WYJDZIE NAM ZŁOCISTY SOS
  • image-1t80i7r 3. DO WYWARU POWSTAŁEGO Z KURCZAKA DODAJEMY ZASMAŻKE ZROBIONĄ Z MĄKI I ŚMIETANY NA KONIEC SOS DOPRAWIAM PRZYPRAWĄ DO ZUP -MAGI
  • image-11yvqwn 4. SOSEM MOŻNA POLAĆ KLUSKI,RYŻ LUB KASZĘ

    SMACZNEGO:))

Porady

-CZAS WYKONANIA PODANY JEST BEZ MARYNOWANIA -ILOŚĆ ŚMIETANY I MĄKI JEST PODANA PLUS MINUS ZALEŻY ILE ZROBIMY WYWARU Z KURCZAKA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

To może cię zainteresować