Kurczak pieczony w zalewie jogurtowej

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój starszy syn uwielbia drób

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka lub 8 udek
    Ok. 10 dkg boczku wędzonego w cienkich plasterkach
    250 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki ostrej musztardy
    3 ząbki czosnku
    Po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej papryki
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pieczony w zalewie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w zalewie jogurtowej 1. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą , pieprzem, papryką, czosnkiem i zalej mieszanką jogurtu z musztardą. Całośc odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce
  • 2. Po tym czasie z mięsa usuń rękoma nadmiar zalewy jogurtowej. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku. Tak przygotowane mięso piecz w 180 C przez około 1 godzinę do zrumienienia boczku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować