Kurczak na butelce

4.48 (163 ocen)

bardzo smakowity sposób na przyrządzenie kurczaka

Składniki:

  • Kurczak
    ulubione przyprawy uniwersalnej ,przyprawa do kurczaka,papryka
    oliwa z oliwek
    2 kostki rosołowe
    butelka po piwie
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak na butelce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak na butelce2 1. Umytego kurczaka natrzeć przyprawami (też w środku),skropić oliwą i włożyć do lodówki na min.1 godzinę.Kostki rosołowe rozrobić w 2-3 szklankach wody i napełnić rosołem butelkę.Pozostały rosołek wylać do blaszki w której będzie stał kurczak.Nadziać kurczaka na butelkę i piec w temp. 180 st C. w zależności od wagi kurczaka (około godzinę na kilogram mięsa).W trakcie pieczenia polewć rosołkiem z blaszki co 15 minut.
    Kurczak na butelce jest chrupiący na zewnątrz i soczysty wewnątrz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować