Kurczak faszerowany

4.49 (191 ocen)

  • 30 min

Możemy kurczaka podawać na gorąco jak i na zimno

  • 30 min

Składniki:

  • Papryka czerwona 1 strąk
    papryka żółta -1 strąk
    natka pietruszki 3 gałązki
    jajka -2 szt
    pieczarki małe -450 g
    mięso mielone - 0,5 kg
    cebula -1 szt
    przyprawa uniwersalna
    sól i pieprz
    przyprawa do kurczaka 0,5 torebki
    kurczak ok. 2 kg
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak faszerowany 1. Kurczaka wytrybować, natrzeć w środku i z wierzchu dobrze przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godz.
  • Kurczak faszerowany 2. Farsz
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkami, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Dobrze masę wymieszać.
  • Kurczak faszerowany 3. Przygotowaną masą nadziewać kurczaka. Nadzianego kurczaka, zszyć nitką, włożyć do rękawa do pieczenia
  • Kurczak faszerowany 4. piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 20 minut, do zrumienienia się kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony

To może cię zainteresować