Kurczak duszony w soku z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Kurczak przygotowany w ten sposób jest kruchy i soczysty. Doskonałym jego uzupełnieniem jest sos słodko-kwaśny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    6 łyżek oleju słonecznikowego
    4 duże cebule
    2 łodygi selera naciowego
    250 g pieczarek
    1 pęczek natki pietruszki
    1 szkl kwasu z kapusty kiszonej
    4 łyżki ketchupu
    mąka
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak duszony w soku z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak duszony w soku z kiszonej kapusty 1. Pałki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę i seler naciowy (plasterki) ,umieszczamy na mięsie (bez tłuszczu). Pokrojone na plasterki pieczarki ,smażymy na tym samym tłuszczu ,na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Wykładamy na cebulę. Kwas z kapusty mieszamy z ketchupem ,doprawiamy pieprzem. Przygotowaną zalewą polewamy potrawę. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C ,wkładamy naczynie i zapiekamy ok. 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować