Kulki kajmakowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na słodkie kuleczki kajmakowo- herbatnikowe z kokosem. Powstały one z reszty kajmaku i ciastek jakie pozostały po zrobieniu ciasta. Dodałam jeszcze moje ulubione wiórki kokosowe i tak postał ten pyszny deser. Polecam

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 g herbatników
    170 g masy kajmakowej
    3 łyzki wiórek kokosowych + do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak Kulki

Kulki kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy (np. wałkiem do ciasta) na "mąkę" i przesypujemy do miski. Dodajemy masę kajmakową i wiórki. Mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły. Na talerzyk wysypujemy wiórki do obtoczenia. Dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w wiórkach. Odkładamy gotowe kulki do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować