250g świeżego łososia bez skóry i ości
50 g posiekanych solonych orzeszków ziemnych
1 nieduże całe jajko
1 nieduża łyżka posiekanego koperku
1,5 łyżki bułki tartej dobrej jakości
sól i pieprz do smaku
olej do głębokiego smażenia
do panierki :
50 g posiekanych orzeszków ziemnych
2 łyżki bułki tartej
Kuleczki łososiowo orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z łososia drobno posiekać ostrym nożem, dodać jajko, orzeszki, koperek, przyprawy i bułkę tartą.
Po wymieszaniu formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w panierce orzechowej i wrzucać na gorący olej.
Smażyć aż się zrumienią.
Smacznego :)
Porady
Muszę zaznaczyć, że w kuleczkach nie czuć smaku ryby :)
Komentarze