Rolada łososiowo-serowa

5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to sztuka, ale każdy może być w niej mistrzem. Dzięki wnuczkom, które wprostubóstwiają jeść, gotuję i wymyślam nowe dania. Roladę robi się bardzo szybko, a ze stołu znikaw mgnieniu oka.

Składniki:

  • ● 20 dag wędzonego łososia w plastrach
    ● 15 dag twarogu
    ● serek topiony
    ● szczypiorek
    ● natka pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada łososiowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada łososiowo-serowa 1. Ser biały i topiony miksujemy
    na krem, dodajemy roztarty
    ząbek czosnku oraz drobniutko
    posiekany szczypiorek
    i natkę pietruszki. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem
    według własnych upodobań.
  • Rolada łososiowo-serowa 2. Płaty łososia układamy na
    desce tak, by zachodziły
    jeden na drugi i tworzyły prostokąt.
    Wyrównujemy brzegi.
    Wystające skrawki obcinamy,
    siekamy i układamy na kremie
    serowym.
  • Rolada łososiowo-serowa 3. Kremem serowym smarujemy
    płaty łososia, ciasno zwijamy w rulon i wstawiamy
    do lodówki na trzy godziny, by
    rolada zastygła. Przed podaniem
    kroimy ostrym nożem
    w plastry średniej grubości.
    Roladę podajemy na grzankach
    z bułki lub bagietki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować