Kuleczki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki kokosowe wsypujemy do naczynia i mieszamy z cukrem pudrem.
do 100g śmietany kremówki dodajemy masło i podgrzewamy na małym ogniu do czasy rozpuszczenia masła i uzyskania jednolitej masy. Masę z masła i kremówki dodajemy do wiórek i dokładnie mieszamy. Następnie z masy którą otrzymaliśmy tworzymy kuleczki wielkości piłeczki do ping -ponga. Powinno wyjść ok. 20 kulek w zależności od wielkości. Gotowe kulki przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na około 15 minut przed wyjęciem z lodówki kulek rozpuszczamy czekoladę na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek śmietany kremówki. Gdy się rozpuści wylewamy to na talerz. Po kolei obtaczamy każdą kuleczkę w czekoladzie przy pomocy wykałaczek ( 2 szt. ) by nie pobrudzic czekoladą palcy. Gotowe kulki wkładamy na ok 3 godziny do lodówki. SMACZNEGO !
Komentarze