Kruche talaterki z czekoladą i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

na jesnienno-zimowe smuteczki polecam kruche talaterki z dużą ilościa czekolady i kawałkami jabłka- słodo-kwasne smaki zaspokoja podnienienie najwybredniejszego smakosza tych smaków-polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    - około 300g mąki
    - 100g cukru pudru
    - 2 żółtka
    - 200g masła

    Nadzenie:
    2 jabłka obrane ze skórki
    cynamon
    200 g kremu czekoladowego (ewentualnia czekolada w kostce)
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Kruche talaterki z czekoladą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatam ciasto.
    Chłodzę przez godzinę w lodówce, a następnie rozwałkowuje, wycinam , formuje talaterki z wysokimi brzegami.
    Talaterki układam w natłuszczonych formach .
    Każda talaterke napełniam do 3\4 wysokosci kremem czekoladowym, na kremie układam (wtapiam)pokrojone w słupki jabłka, delikatnie oprószam je cynamonem .
    Talaterki pieke przez 20-25 minut w nagrzanym piekarniku w 190 st. Przed podaniem oprószam cukrem pudrem, smacznego.

Porady

6-7 sztuk dodatkowo mozna oprószyc zmielonymi orzechami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować