Kruche ciasto z nadzieniem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze skladników wyrobić ciasto,wlożyć do lodówki.Warzywa pokroic w plasterki.Piersi z kurczaka pokroic w kostkę ,opruszyć przyprawami i mąką.W rondelku rozgrzac oliwe i wrzucic warzywa.smazyc 5 minut,nastepnie dodac kurczaka i smazyc az kurczak bedzie miał złoty kolor.Zalać wszystko bulionem ,dodac groszek i sok z cytryny,prozyc pod przykryciem.Schlodzone ciasto podzielic na pół w proporcji 3:1i rozwałkować .Większym wylepić dno tortownicy,wczesniej wysmarowana tluszczem.Na ciasto ulożyc boczek na to farsz wymieszany z bułką tartą i posypac startym serem.Przykryc mniejszym plackiem dokladnie zlepić brzegi a w srodku uformowac otwór o srednicy 6cm.Posmarować rozkluconym jajkiem i piec na zloty kolor.
Porady
z przepisu wychodzi cieniutkie ciasto ,ja zrobiłam ciasta z 1,5 porcji bo lubie troszkę grubsze:))
Komentarze