Kruche ciasto z jabłkami i budyniem

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasto, które przypadnie do gustu największemu niejadkowi.

  • 30 min

Składniki:

  • - 3/4 szklanki mąki
    - pół szklanki/szklanka cukru
    - 3 łyżki oleju
    - 3 żółtka
    - 1 jajko
    - kostka margaryny
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - cukier waniliowy
    - 3 budynie
    - 1l mleka
    - masa jabłkowa w słoiku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche ciasto z jabłkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz budyniów, mleka i jabłek) wyrobić na gładką masę i podzielić na 2 części.
  • 2. Jedną część ułożyć w wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blasze, wlać masę jabłkową.
  • 3. Na 1l mleka ugotować 3 budynie, gorące wylać na jabłka, przykryć drugą częścią ciasta.
  • 4. Piec ok 50min w temp. 180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować