Śmietankowiec

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

W sam raz na przekąskę w upalny dzień.

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 2 opakowania śmietany 18%
    - 6 łyżek cukru
    - 6 łyżeczek żelatyny
    - 3 kolorowe galaretki
    - 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietankowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretki 1. Dwie galaretki przygotuj oddzielnie według przepisu. Ostudź, pokrój w kosteczkę.
  • Mieszanie 2. Śmietanę wymieszaj z cukrem i wcześniej stopionym masłem. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzącej wody, ostudź. Lekko ciepłą wlej do śmietany. Schłodź w lodówce.
  • Galaretki2 3. Pokrojoną galaretkę zmieszaj z zastygająca masą śmietanową. Wlej do tortownicy (średnica ok 20cm), wstaw do lodówki.
  • 4. Ostatnią galaretkę przygotuj według instrukcji i polej wierzch śmietanowca, na którym możesz uprzednio ułożyć owoce, np. ananasa, brzoskwinie, kiwi. Poczekaj, aż całkowicie zastygnie.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować