KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

4.48 (200 ocen)

  • 20 min

Przepyszne domowe ciasteczka! W sklepie takich nie kupicie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 120g miękkiego masła,
    około pół szklanki drobnego cukru,
    około 1 i 1/2 szklanki mąki,
    jajko,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    tabliczka czekolady deserowej,
    10 dkg posiekanych orzechów włoskich.
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z czekoladą i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę kroję na malutkie kawałki, orzechy drobno siekam.
    Miękkie masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko, mieszam.
    Stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto.
    Na koniec dodaję do masy orzechy wraz z czekoladą i dokładnie mieszam.
    Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczam ręką.
    Piekę około 12 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować