Królewska frittata ze szpinakiem, mozzarellą, awokado, pomidorami

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tak bogatej frittaty nie można nazwać inaczej, jak tylko królewską. Oprócz jajek jest tu mąka migdałowa, szpinak, mozzarella, awokado, pomidory. A całość posypana obficie szczypiorem.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych wiejskich jajek
    5 łyżek z górką mąki migdałowej
    łyżka mielonego siemienia lnianego
    garść liści szpinaku
    150 g mini mozzarelli
    żółty mięsisty pomidor
    pomidorki koktajlowe
    awokado
    garść posiekanego szczypioru

    masło do wysmarowania formy ( średnica 25 cm )
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Omlet Frittata Śniadanie

Królewska frittata ze szpinakiem, mozzarellą, awokado, pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Dodać mąkę migdałową, mielone siemię lniane. pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Dodać jeszcze drobno pokrojone liście szpinaku. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Powciskać w masę kulki mini mozzarelli. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Awokado obrać, pozbawić pestki, pokroić i ułożyć obok pomidorów.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.
    Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować