Frittata ze szpinakiem, pomidorami i fetą

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Podczas przygotowywania frittaty trzeba pamiętać, aby użyć patelni, którą można wstawić do piekarnika.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 1-2 PORCJE:
    3-4 duże jajka
    1 łyżka mleka
    świeżo mielony pieprz
    suszone oregano
    łyżka oliwa z oliwek
    garść liści świeżego szpinaku
    3 pomidorki koktajlowe
    1 łyżka sera typu feta
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Frittata Jajko Przystawki

Frittata ze szpinakiem, pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
    Szpinak opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
    Pomidorki opłukać, osuszyć, pokroić na ósemki.
    Jajka ubić z mlekiem, pieprzem i oregano.
    Na małej patelni (z metalową rączką) rozgrzać oliwę, wlać roztrzepane jajka i smażyć chwilkę mieszając, aż z masy zaczną się robić „kłaczki”.
    Posypać szpinakiem, pomidorkami i pokruszoną fetą.
    Smażyć jeszcze chwilkę, już nie mieszając, aż masa zetnie się przy brzegach patelni.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 5 minut, aż masa całkowicie się zetnie.
    Łopatką oddzielić frittatę od brzegów patelni i zsunąć ją na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Pomidorki koktajlowe Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować