Frittata ze szpinakiem, pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Szpinak opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidorki opłukać, osuszyć, pokroić na ósemki.
Jajka ubić z mlekiem, pieprzem i oregano.
Na małej patelni (z metalową rączką) rozgrzać oliwę, wlać roztrzepane jajka i smażyć chwilkę mieszając, aż z masy zaczną się robić „kłaczki”.
Posypać szpinakiem, pomidorkami i pokruszoną fetą.
Smażyć jeszcze chwilkę, już nie mieszając, aż masa zetnie się przy brzegach patelni.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 5 minut, aż masa całkowicie się zetnie.
Łopatką oddzielić frittatę od brzegów patelni i zsunąć ją na talerz.
Komentarze