Krokodylki

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

w sam raz do kanapek

  • 60 min

Składniki:

  • 2kg ogórków gruntowych(Najlepiej malutkich bądź średnich)
    1 główka czosnku
    2 łyżeczki chili
    2łyżki soli
    Zalewa;
    1 kg cukru
    8łyżek oleju
    1 szklanka octu 10%
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Krokodylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy.Kroimy na ćwiartki razem ze skórką.Ubieramy czosnek kroimy na plasterki całą główkę dodajemy do ogórków . Następnie solimy 2 łyżkami soli.Zostawiamy ogórki na 5 godzin.Po pięciu godzinach ogórki odcedzamy z wody.Gotujemy zalewę.Gorącą zalewą zalewamy ogórki następnie zostawiamy je znów na 12godzin.Po 12 godzinach wrzucamy ogórki do słoików i zalewamy wytworzoną zalewą.Pasteryzujemy tylko 5 minut. nie więcej!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować