Krokiety ziemniaczano-grzybowe

0 (0 ocen)

Najbardziej lubię przyrządzać je z kurkami, są pyszne!

Składniki:

  • 20 dag grzybów ( u mnie kurki)
    4 ziemniaki
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki natki pietruszki
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    majeranek
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety ziemniaczano-grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotuj ziemniaki 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i zemleć.
  • grzyby i cebulkę podsmaż na oleju 2. Obraną cebulę i umyte, oczyszczone grzyby pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju z dodatkiem soli, pieprzu i majeranku. Ostudzić.
  • składniki połącz w misce 3. Do miseczki przełożyć zmielone ziemniaki, cebulkę z grzybami i natkę pietruszki. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodać bułkę tartą.
  • przed smażeniem 4. Z masy formować podłużne wałeczki i obtoczyć je w bułce tartej.
  • krokiety podsmaż 5. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Podawać np. z surówkami i ostrymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować