Krokiety z mięsem z obiadu i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki. Jeśli jest za rzadkie można dodać mąki. Smażymy naleśniki.
2.Przygotowujemy farsz. Mięso z pieczeni kroimy w kostkę. Warzywa przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso mieszamy z warzywami, dodajemy starty ser, przecier i doprawiamy wedle uznania.
3.Farsz zawijamy w naleśnik, formując krokiety. Ze względu na duże kawałki nadzienia najlepiej jest położyć ja na środku naleśnika, złożyć boki i zawinąć.
4.Krokiety obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złocisty kolor.
Porady
Krokiety świetnie smakują z domowym sosem czosnkowym. Równie dobrze do farszu można dodać ulubioną mieszankę warzywną.
Komentarze