Krokiety z jajkami

4.5 (186 ocen)

Pyszne krokiety z jajkami

Składniki:

  • - naleśniki ok. 20 sztuk
    - 13 jajek
    - pęczek szczypiorku
    - olej
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek gotujemy na twardo. Po ugotowaniu kroimy w drobną kostkę, dodajemy poszatkowany szczypiorek, jedno surowe jajko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy. Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, smażymy na oleju.

Porady

Krokiety podajemy z czerwonym barszczem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować