Keks jabłkowy

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Wszyscy lubimy keksy i jabłeczniki, dlatego połączyłam oba ciasta

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 6 jabłek
    - ¾ szklani cukru
    - 3 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżeczki przyprawy korzennej
    - 100 g szklanki mieszanki keksowej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Keks Desery

Keks jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem, dodajemy mieszankę keksową i mieszamy. Odkładamy w chłodne miejsce na jedną godzinę. Po upływie czasu dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawę korzenną. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować