Krewetki w warzywach z nutką curry i zioł

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wspaniale danie dla wszystkich lubiacych te owoce morza,dodatek curry I ziol sprawia ze potrawa rozplywa sie buzi,Goraco polecam jestto szybkie w przygotowaniu tez danie

  • 40 min

Składniki:

  • 340 G krewetek duzych gotowych krewetek
    4 srednie cukinie zielone swieze
    4 sredniej wilekosci marchewki swieze
    3 laski selera naciowego
    1 srednia cebula
    4-5 zabkow czosnku
    curry w proszku,bazyliszek,ziola prowansalskie,oregano,cayenne pieprz w proszku,sol
    spora garstka posiekanej natki pietruszki
    olej z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki w warzywach z nutką curry i zioł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki umyc I ugotowac wedle przepisu zeby nabraly rozowego koloru,odstawic gdy gotowe
  • 2. Wszystkie warzywa dokladnie umyc I pokroic w kosteczke,natke pietruszki drobno posiekac,czosnek pokroic w drobna kosteczke rowniez lub wedle uznania przecisnac przez praske
  • 3. Na duzej patelni rozgrzac lekko olej dodajac najpierw cebulke I czosnek I tak podsmazyc na ladny zloty jasny kolor
  • 4. Do cebulki I czosnku dodac najpierw wczesniej przygotowanei pokrojone w kosteczke warzywa tzn dodajemy najpierw tylko marchewke,seler I dusimy tak okolo 5-8 minut warzywa maja byc chrupiace a nie rozgotowane,
  • 5. Dodajemy do warzyw krewetki , cukinie I posiekana natke pietruszki,doprawiamy ( ilosc przypraw zalezy wedle uznania,),mieszamy wszystko delikatnie I dusimy z 10 minut pod przykrywka
  • 6. Gotowe pieknie pachnace I dobrze cieple danie podajemy . Goraco Polecam to latwe I rozplywajace sie w ustach danie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować